4,2 mia. kr. venter på danskerne – deadline for feriepenge nærmer sig. Har du tjekket?

28. november 2023
4,2 mia. kr. venter på danskerne – deadline for feriepenge nærmer sig. Har du tjekket?

Omkring 900.000 danskere har tilsammen stadig rigtig mange feriepenge til gode for ferieåret 2022/2023, viser nye tal fra ATP. Har du selv feriepenge til gode, skal du afholde ferien inden 31. december 2023, og derfor kan det være en god idé at tjekke www.borger.dk/bestil-feriepenge eller benytte et nyt digitalt tilbud.

Hvis ikke allerede du har tjekket, om du er blandt de 904.000 danskere, der har feriepenge til gode hos FerieKonto, kan det være en rigtig god ide snart at få det gjort, så pengene kan være med til at forsøde privatøkonomien i den ofte dyre julemåned.

FerieKonto, der administreres af ATP, har i løbet af efteråret sendt breve ud til omkring 1,4 millioner danskere, men det til trods mangler næsten én million stadig at bestille deres feriepenge. Det betyder, at puljen med ikke-bestilte feriepenge frem mod udgangen af november er på 4,2 mia. kr.

I lighed med tidligere år timelønnede lønmodtagere og fratrådte funktionærer, der har haft ferie med løn, der enten har skiftet job eller nu er ledige, som mangler at bestille deres feriepenge på borger.dk. I gennemsnit har de knap 4.700 kr. i feriepenge til gode, som de kan få udbetalt, hvis de altså husker at holde ferie og bestille deres feriepenge, siger ATP-koncerndirektør Anne Kristine Axelsson.

På nuværende tidspunkt har 49,7 pct. af i alt 1,8 millioner lønmodtagere stadig feriepenge til gode. Som det hvert år er tilfældet i perioden op til sommerferien, bliver der i forbindelse med julen normalt bestilt ekstra mange feriepenge, men erfaringen er, at langt fra alle feriepenge hos FerieKonto bliver bestilt.

Vi kan kun opfordre til, at man får tjekket, om man skulle have feriepenge til gode, siger Anne Kristine Axelsson.

Lønmodtagere, der er forhindret i at holde ferie inden årets afslutning, har mulighed for at få overført ferien til næste år, og har man afholdt ferie i ferieåret 2022/2023, men ikke har bestilt sine feriepenge, kan man bestille dem indtil den 30. september 2024.

Afprøver ny kommunikation

I forsøget på at få flere til at tjekke restbeløbets størrelse og bestille feriepenge i tide afprøver FerieKonto i år en digital indsats målrettet unge. Her modtager nye FerieKonto-brugere i aldersgruppen 13 til 19 år en QR-kode i deres velkomstbrev, som giver adgang til et Augmented Reality-univers og en digital assistent, der guider og giver svar på spørgsmål om feriepenge, direkte på smartphonen.

Vi forsøger hele tiden at blive klogere på, hvordan vi kan nå og aktivere nogle af de danskere, som måske ikke har det som en naturlig del af deres hverdag at tjekke beskeder i e-Boks. I ATP har vi stort fokus på digitalisering og ny teknologi, og som en naturlig del af det arbejde afprøver vi hele tiden nye løsninger, der gør os klogere på, hvordan vi i fremtiden kan kommunikere og interagere med danskerne, siger Anne Kristine Axelsson.

Man kan bestille sine feriepenge og læse mere på www.borger.dk/ferie.

Fakta

Der er pt. 4,2 mia. kr. i feriepenge, som endnu ikke er bestilt.
Det er feriepenge for ferie, der skal afholdes inden den 31. december 2023.
Ca. 904.000 danskere har feriepenge til gode.
På www.borger.dk/bestil-feriepenge kan man se, om man har feriepenge til gode.

Hvad sker der med de feriepenge, der ikke bliver bestilt?

Hvis man har afholdt ferie i ferieåret 2022/2023, men ikke har bestilt sine feriepenge, kan man bestille dem indtil den 30. september 2024. Herefter bliver feriepengene overført til en feriefond.

Rebild og omegn

Se flere artikler