21 nye spejder-ulve er klar i Støvring

19. februar 2018
21 nye spejder-ulve er klar i Støvring

Lille ulv

.
Af Helle Schiønning

Som mikrospejder kan man blandt andet få mærke ved at lære at bruge en dolk eller ved at gå 5 kilometer. Andre mærker kræver mere arbejde over en længere periode blandt disse er , som mikrospejderne ved Det Danske Spejderkorps i Støvring har brugt en del tid på at gøre sig klar til.

Hos mikrogrenen (0-1. klasse) ved Det Danske Spejderkorps har de sidste måneder arbejdet både med dolk og sav samt er lige nu ved at blive dygtige til at tænde bål. Sideløbende har man arbejdet med et større projekt, nemlig at gøre sig fortjent til mærket Lille ulv, der indeholder en masse forskellige emner.

Læs også: Fastelavn og status på et godt spejderår

Spejderlederne Birgitte Wilsted Simonsen, Per Bach og Chris Rask Andersen har til tider haft hænderne fulde, når 21 mikrospejdere skulle lære om blandt andet færdselsregler eller at binde en sløjfe. Herud over har spejderne blandt andet haft undervisning i førstehjælp, lært at alarmere og bruge en hjertestarter, lært om forskellige dyr og fugle i skoven, gået en tur på 5 km, ligesom nogle af mikrospejderne allerede har prøvet at være med på deres første spejderweekend.

Det har til tider være organiseret kaos hos os, men børn har en naturlig nysgerrighed, og vil jo rigtig gerne lære noget nyt, så de har bare været så klar. Det har derfor været sjovt for os alle fortæller Birgitte Wilsted Simonsen.
En af de største oplevelser var, da en forælder med et smil kom og fortalte at det at købe sko nu var blevet mere besværligt for nu kunne der jo også vælges mellem sko med snørebånd.

I løbet af foråret skal mikrospejderne fra DDS Støvring blandt andet arbejde med det at være en god kammerat, de skal ud og sælge lodsedler, arbejde mere med bål og så bliver der lejlighed til at komme ud og gå spejdertur i Rold Skov.

Rebild og omegn

Se flere artikler