10 års jubilæum i Aarestrup Rideklub – med fart over feltet

12. juni 2017
10 års jubilæum i Aarestrup Rideklub – med fart over feltet

.
Helle Schiønning

Vi startede ud med at Annika bød velkommen, fortæller Annika Maria Hansen, og takkede hesteejere igennem årene for deres tillid til at rideklubben kunne låne deres heste sommer efter sommer. Ekstra tak skulle der lyde til Lisja og Hannibal’s ejere Helle og Henrik – Malene og Mathilde, der har haft heste i klubben 10 år og 9 år. Lisja er 25 år og lært rigtig mange børn at ride gennem hendes 10 års jubilæum i rideklubben!
Stor tak lød det også til byen Aarestrup og de lokale der er en utrolig god opbakning og hjælpsomhed. Kersten skal også have en stor tak for leje af jord.

Så skulle ordet gives til Annika’s mor – Angela, der skulle synge Nordjyllandssangen med guitar spil til, hun tog dog en uventet drejning og holdte den flotteste tale om underviseren Annika, de heste Annika havde haft igennem tiden, tilredet og redet stævne på, Annikas drøm som berider, der blev til kontor, da hun ikke ville muge ud 😉 og hun nu nok udlever sin drøm som berider gennem Aarestrup Rideklub, fortalte om undervisningen på stedet og bevægede det lille hjerte i hendes datters krop!

Super bevægende oplevelse – fortsatte dog da BIS Billunds voltigehold kom på banen, KANON SHOW med åndedræts hold på flere i publikummet, et fantastisk flot og smidigt voltigehold, med sans for detaljerne viste flot stil – herefter var børn i rideklubben velkommen til at prøve en ridetur på hesten Torben, kæmpe oldenborger på 1,80 i stg.! Det var ingen hindring flere af vores vågefulde elever kom op og sidde og stå på Torben.

Kasseren fra rideklubben Laust tog mikrofonen og holdte en smuk tale for Annika, at selvom vi er en hel bestyrelse bag rideklubben, er der en bestemt person der er primusmotor og ildsjæl og hun skulle hyldes – Annika – de viste at hun nogle gange kunne fryse på banen, så derfor blev talen afsluttet med en flaske rom og en stor pose te

Fart over feltet og frisk på en dyst stod TEAM QVIST klar med heste til topper kørsel, det er en bane med kegler, der skal køres begge veje på tid, og der er kun 10 cm mellem kegle og vogn i hver side, så det er med at holde tungen lige i munden, ovenpå keglerne er der en bold der ikke må falde ned, ellers tæller det som straf point på tiden.

Magnus Qvist lagde ud i fuld galop og viste ingen nåde til sin konkurrent Anne-Grethe Qvist, da han hæsblæsende tordnede gennem banen. Anne-Grethe Qvist lod sig dog ikke kurre og gav også godt gas, det var en fantastisk oplevelse at se. Banen blev kørt i 3 heat og Magnus tog 2 sek. af hver gang, der var knald på 41.03 SEK. kom han ned i. Anne-Grethe tog 9 sek, af sin tid, hurtigere og hurtigere blev hun, kom ned på 47 SEK. så ingen af dem vil vi løbe om kap med!

De gav sig derefter super dejlig tid til at snakke og svare på spørgsmål, samt køre med alle børnene der stimlede sig sammen omkring vognene
I mens alt dette stod på, serverede John kok lækre pølser og brød, Søren og Laust masser af kage, kaffe, øl og vand til de over 80 mennesker der var samlet på denne skønne dag, TV kørte med billeder af rideklubbens virke i de 10 år og avisudklip var sat op gennem årene i klubben.

Minderig og fantastisk dag og vi takker for gaver.

PS. “vores” voltige pige på billedet hedder Malene

Rebild og omegn

Se flere artikler